Omet navegació

Apartat 3. Revisió de la planificació i expectatives

En la implantació de les noves formes de treballar és important tenir present que la revisió responsable de les tasques que fem facilita que s’instaurin noves pràctiques de productivitat i eficiència, així com d’organització i gestió del temps, que siguin beneficioses per a les persones treballadores i per a l’organització.

En la tasca de revisió cal fer un repàs del pla personal de treball acordat amb la persona teletreballadora, a fi d’examinar el grau de compliment de les activitats que es van concretar, la revisió del que s’esperava assolir i el reconeixement dels aspectes que es puguin millorar.

Més enllà de la revisió responsable que fa la persona treballadora del seu pla personal de treball, és important que en el rol de supervisió es tingui present un acompanyament que faciliti el desenvolupament de qui teletreballa i l’equip de persones que treballen de manera col·laborativa.

En aquest sentit és recomanable que s’instaurin pràctiques regulars de revisió i seguiment d’allò acordat en el pla personal de treball de la persona teletreballadora, tot identificant les oportunitats de millora i gestionant les expectatives.

Les reunions de seguiment que es portaran a terme seran les que acordin la persona supervisora i la teletreballadora. Es recomana que siguin més freqüents a l’inici i tinguin menys periodicitat a mesura que s’instauri el teletreball.

Recordeu que, si bé en l’etapa inicial en què s’instaura el teletreball és possible que sigui necessari un seguiment més present, invertint el temps oportú, fer aquesta supervisió facilitarà que la persona teletreballadora desenvolupi la seva autonomia i capacitat d’autogestió de manera que de mica en mica la tasca de supervisió serà més puntual i àgil.

Quan les persones treballadores no saben què esperem que facin és difícil que puguin decidir quines accions fer, per això és important establir i gestionar les nostres expectatives en relació amb l’activitat de la persona teletreballadora i facilitar que pugui desenvolupar les seves tasques. Així mateix, cal revisar si les expectatives que tenia la persona teletreballadora s’han complert o no, i donar l’espai per escoltar-la i tenir-ho present ajuda a concretar les millores que es podrà introduir.

En les reunions de revisió de la planificació i les expectatives serà útil:

  • Examinar les activitats que es porten a terme.
  • Valorar si aquestes estan en sintonia amb el que es va acordar en el pla personal de treball.
  • Examinar el que com a persones supervisores esperàvem.
  • Afinar els objectius, les tasques o les activitats i les pràctiques de la persona teletreballadora.

Aquest examen rigorós permetrà identificar les millores que poden instaurar en el futur i així facilitar la nova manera de treballar.