Omet navegació

1.2 Àmbit d'aplicació objectiu

S’estableix com a àmbit d’aplicació objectiu els contractes onerosos que subscriguin els ens del sector públic. També hi estan subjectes els contractes subvencionats, en els termes indicats en l’LCSP.

En aquest apartat, destaquen les novetats següents:

  • S’inclou la definició del caràcter onerós dels contractes com l’obtenció d’un benefici per part del contractista, tant de forma directa com indirecta.
  • S’especifica que s’ha d’emprar el Vocabulari comú de contractes públics, aprovat pel Reglament (CE) núm. 2195/2002 del Parlament Europeu i del Consell, de 5 de novembre de 2002, pel qual s’aprova el Vocabulari comú de contractes públics (CPV), o la normativa comunitària que el substitueixi, a l’efecte d’identificar les prestacions que són objecte dels contractes inclosos en l’àmbit d’aplicació objectiu.

Ja es feia servir aquesta classificació molt abans de l’entrada en vigor de l’LCSP, si bé és la primera vegada que se’n fa una menció expressa.

El Vocabulari comú de contractes públics (CPV) es defineix com «un sistema de classificació únic aplicable a la contractació pública, a fi de normalitzar les referències utilitzades pels òrgans de contractació i les entitats adjudicadores per descriure l’objecte dels seus contractes». L’objectiu d’aquesta classificació és poder identificar El Vocabulari comú de contractes públics (CPV) es defineix com «un sistema de classificació únic aplicable a la contractació pública, a fi de normalitzar les referències utilitzades pels òrgans de contractació i les entitats adjudicadores per descriure l’objecte dels seus contractes». L’objectiu d’aquesta classificació és poder identificar de manera clara i inequívoca la prestació en què consisteix un determinat contracte, en l’àmbit de la UE. Actualment està regulat en el Reglament (CE) 213/2008 de la Comissió de 28 de novembre de 2007, que modifica el Reglament (CE) núm. 2195/2002 del Parlament Europeu i del Consell, pel qual s’aprova el Vocabulari comú de contractes públics (CPV), i les directives 2004/17/CE i 2004/18/CE del Parlament Europeu i del Consell sobre els procediments dels contractes públics, referent a la revisió del CPV (http://eur-lex.europa.eu/legal-content/ES/TXT/PDF/?uri=CELEX:32008R0213&from=ES).

Creat amb eXeLearning (Finestra nova)