Omet navegació

2.4 Procediment

El procediment s’inicia mitjançant un escrit. Quant els terminis, convé tenir en compte els aspectes que s’indiquen a continuació.

  • Com a regla general, el termini per presentar el recurs és de quinze dies hàbils, que comencen a comptar de la manera següent:
    • Quan s’interposa contra un anunci de licitació, una modificació de contracte o un encàrrec de gestió a mitjans propis, des de l’endemà que tengui lloc la publicació corresponent en el perfil de contractant.
    • Quan s’interposi contra els plecs i altres documents contractuals, des de l’endemà de la publicació en el perfil de contractant o, si escau, des de l’endemà que s’hagin posat a disposició de la persona recurrent.
    • Quan s’interposi contra un acte de tràmit, des de l’endemà del dia en què se n’hagi tingut coneixement.
    • Quan s’interposi contra una adjudicació, des de l’endemà de la notificació de l’acte.
    • En la resta de casos, des de l’endemà de la notificació.
  • Quan el recurs es fonamenta en alguna de les causes de nul·litat per falta de publicació obligatòria, inobservança del termini de formalització, formalització sense respectar la suspensió automàtica o incompliment de les normes establertes per a l’adjudicació dels contractes basats en un acord marc, el termini d’interposició és el següent:
    • Trenta dies comptadors des de la publicació de la formalització del contracte, incloent-hi les raons justificatives per les quals no s’ha publicat en forma legal la convocatòria de la licitació o des de la notificació als candidats o licitadors afectats dels motius del rebuig de la seva candidatura o de la seva proposició i de les característiques de la proposició de l’adjudicatari que van ser determinants de l’adjudicació a favor seu.
    • En la resta de casos, abans que transcorrin sis mesos comptadors des de la formalització del contracte.

Una vegada interposat el recurs, queda suspesa la tramitació del procediment quan l’acte contra el qual s’ha recorregut sigui el d’adjudicació, tret dels contractes basats en sistemes de racionalització de la contractació, sens perjudici de les mesures cautelars que pugui sol•licitar la persona recurrent.

La tramitació del procediment de resolució del recurs s’ha de seguir de conformitat amb les disposicions generals del procediment administratiu comú de les administracions públiques, amb les especialitats contingudes en l’LCSP i, si escau, en el Reglament dels procediments especials de revisió de decisions en matèria contractual i d’organització del Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals, aprovat pel Reial decret 814/2015, d’11 de setembre, que desplega el TRLCSP, el qual segueix vigent mentre no s’oposi a l’LCSP.

Contra la resolució del recurs només és possible interposar un recurs contenciós administratiu davant l’òrgan jurisdiccional competent.