Omet navegació

5.3 Òrgans consultius

La Junta Consultiva de Contractació Pública de l’Estat és l’òrgan col•legiat específic de regulació i consulta en matèria de contractació pública del sector públic estatal. L’LCSP li atribueix les funcions següents:

  • Promoure l’adopció de les normes o mesures de caràcter general que consideri procedents per millorar els sistema de contractació respecte dels aspectes administratius, tècnics i econòmics.
  • Aprovar recomanacions generals o particulars als òrgans de contractació, que s’han de publicar si dels estudis sobre contractació administrativa o d’un contracte particular se’n dedueixen conclusions d’interès per a l’Administració.
  • Informar sobre les qüestions que se sotmetin a la seva consideració i, amb caràcter preceptiu, sobre totes les disposicions normatives de rang legal i reglamentari en matèria de contractació pública de competència estatal.
  • Coordinar el compliment de les obligacions d’informació que imposen les directives de contractació.
  • Elaborar i trametre a la Comissió Europea cada tres anys un informe referit a tots els poders adjudicadors estatals, autonòmics i locals que, respecte de la licitació pública i l’execució dels contractes d’obres, subministraments, serveis, concessió d’obres i concessió de serveis, estiguin subjectes a regulació harmonitzada.

Les comunitats autònomes poden crear òrgans consultius en matèria de contractació pública, que exerceixen les seves competències en el seu àmbit territorial, en relació amb la contractació dels ens del sector públic autonòmic, i si així està previst també de les entitats locals inclosos en aquests, sens perjudici de les competències de la Junta Consultiva de Contractació Pública de l’Estat. 

En l’àmbit de la Comunitat Autònoma, la Junta Consultiva de Contractació Administrativa de la Comunitat Autónoma de les Illes Balears, adscrita a la direcció general competent en matèria de contractació pública, és l’òrgan consultiu i assessor en matèria de contractació de l’Administració de la Comunitat Autónoma de les Illes Balears i dels ens que integren el seu sector públic instrumental (article 1 del text consolidat del Decret pel qual es creen la Junta Consultiva de Contractació Administrativa de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, el Registre de Contractes i el Registre de Contractistes, aprovat pel Decret 3/2016, de 29 de gener, modificat pel Decret 36/2017, de 21 de juliol).