Omet navegació

B. ÒRGANS COMPETENTS PER RESOLDRE

Diu l’article 92 de la LPAC que aquests procediments “…se resolverán, por el Ministro respectivo, el Consejo de Ministros en los casos del artículo 32.3 de la Ley de Régimen Jurídico del Sector Público o si una Ley así lo dispone.

En el ámbito autonómico o local, los procedimientos se resolverán por los órganos correspondientes de las Comunidades Autónomas o de las Entidades que integran la Administración Local.

En el caso de las entidades de derecho público, las normas que determinen su régimen jurídico podrá establecer los órganos a los que corresponda la resolución de los procedimientos de responsabilidad patrimonial. En su defecto, se aplicarán las normas previstas en este artículo.”

A l’ àmbit de la nostra comunitat autònoma hem d’estar a l’article 69.1 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l’Administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears: “1. Els procediments de responsabilitat patrimonial tramitats davant l’Administració de la comunitat autònoma, els ha de resoldre el conseller competent per raó de la matèria, amb el dictamen previ, si pertoca, del Consell Consultiu de les Illes Balears.”

Afegeix l’apartat 3 de l’esmentat article que a l’àmbit de la administració instrumental, els òrgans competents en matèria de responsabilitat patrimonial, i en especial la competència per resoldre pot atribuir-se als òrgans de direcció, si així ho preveuen els seus Estatuts. Si no diuen res, serà competent el conseller de la conselleria d’adscripció de l’ens.