Omet navegació

1.3. Obligats al reintegrament

Segons la Llei estatal general de subvencions i el Decret legislatiu autonòmic, l’obligació de reintegrar es refereix a les quantitats percebudes. En conseqüència, els obligats a fer-ho seran els perceptors dels fons. 

Aquesta condició la tenen els beneficiaris, tant si els han rebut directament de l’Administració com mitjançant entitats col•laboradores, com també les mateixes entitats col•laboradores.

Article 45 Obligats al reintegrament

1. Els beneficiaris i les entitats col•laboradores, en els casos previstos en l'article 44 de la present Llei, han de reintegrar, totalment o parcialment, les quantitats percebudes més, si escau, els interessos de demora corresponents.

Aquesta obligació és independent de les sancions que, si escau, els siguin exigibles.

2. Els membres de les persones jurídiques i les agrupacions previstes en l'apartat 2 i el segon paràgraf de l'apartat 3 de l'article 9 de la present Llei respondran solidàriament de l'obligació de reintegrament del beneficiari en relació amb les activitats subvencionades que s'hagin compromès a efectuar.

Respondran solidàriament de l'obligació de reintegrament els representants legals del beneficiari quan aquest no tingui capacitat d'obrar.

Respondran solidàriament els membres, partícips o cotitulars de les entitats a què es refereix l'apartat 3 de l'article 9 proporcionalment a les participacions corresponents, quan es tracti de comunitats de béns o de qualsevol altre tipus d'unitat econòmica o patrimoni separat.

3. Respondran subsidiàriament de l'obligació de reintegrament els administradors de les societats mercantils, o aquells que tinguin la representació legal d'altres persones jurídiques, quan no realitzin els actes necessaris que siguin de la seva incumbència per al compliment de les obligacions infringides, adoptin acords que facin possible els incompliments o consentin els dels qui depenguin d'ells.

Així mateix, els que, d'acord amb les disposicions legals o estatutàries que els siguin aplicables, ostentin la representació legal de persones jurídiques que hagin cessat en les seves activitats, respondran subsidiàriament en tot cas de les obligacions de reintegrament d'aquestes.

4. En el cas de societats o entitats dissoltes i liquidades, les obligacions de reintegrament pendents es transmetran als socis o partícips en el capital, els quals respondran solidàriament de les mateixes i fins al límit del valor de la quota de liquidació que se'ls hagi adjudicat.

5. En cas de defunció de l'obligat al reintegrament, l'obligació de satisfer les quantitats pendents de restitució es transmetrà als causahavents, sense perjudici del que estableixi el dret civil comú, foral o especial aplicable a la successió per a determinats suposats, particularment per al cas d'acceptació de l'herència a benefici d'inventari.