Omet navegació

a) Terminis

L’article 24 de la Llei 14/2014, de 29 de desembre, de finances de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, disposa, pel que fa a la prescripció, que, excepte el que estableixin les lleis reguladores dels diversos recursos, el dret a reconèixer o liquidar crèdits a favor de la hisenda pública de la comunitat autònoma i el dret a cobrar els crèdits reconeguts o liquidats prescriuen als quatre anys a comptar des de que el dret a liquidar es pugui exercir i des de que el pagament del crèdit liquidat sigui exigible, respectivament.

El còmput del termini de prescripció dels drets de la hisenda pública de la comunitat autònoma s'interromprà conforme a l'establert en la Llei general tributària.

Els drets de la hisenda pública de la comunitat autònoma declarats prescrits seran donats de baixa en els corresponents comptes, amb la tramitació prèvia de l'oportú expedient, en el qual es deduiran les responsabilitats en què puguin haver incorregut els funcionaris encarregats de la seva gestió.

Pel que fa a la normativa estatal, el termini per reconèixer i liquidar el dret de reintegrament és de quatre anys (article 39 de la Llei general de subvencions), per la qual cosa no difereix del que s’estableix per a la resta de drets de naturalesa pública. No obstant això, la Llei estatal recull una sèrie de particularitats que és necessari posar de manifest.

Així, pel que fa a la data inicial del còmput (dies a quo), la Llei estatal disposa que el termini de prescripció es computa:

  1. En el supòsit de subvencions que s’han de justificar després de concedides, des del moment en què es va exhaurir el termini perquè el beneficiari presentàs la justificació.
  2. En el supòsit de subvencions que es concedeixen en atenció a una determinada situació en el perceptor, que ha de quedar acreditada abans de la concessió, des del moment de la concessió.
  3. En el supòsit que s’hagin establert condicions o obligacions que el beneficiari o l’entitat col•laboradora han de complir o mantenir, durant un període determinat de temps, des del moment en què va exhaurir aquest termini.