Omet navegació

1.1. Les reunions

Una reunió és un instrument de treball en equip, un moment en què diverses persones tenen l'oportunitat, mitjançant la comunicació directa, de perseguir i aconseguir objectius concrets. En una reunió eficaç han de confluir tres aspectes:

Imatge Producció de resultats

Cada participant contribueix al resultat de la reunió, per la qual cosa ha de ser capaç de produir idees, analitzar, criticar, suggerir i oferir solucions.

Imatge Relació de persones

Les relacions personals que s'estableixen entre les persones que acudeixen a una reunió poden facilitar, o per contra, bloquejar la consecució dels objectius plantejats.

Per això, mai s'ha d'oblidar que cada participant té les seves pròpies motivacions, el seu sistema de valors, percepcions subjectives, etc. Cal treballar aquests aspectes; ser capaç de respectar i comprendre els altres participants, afavorir el desenvolupament i els resultats d'una reunió.

Imatge Organització

L'organització es refereix tant a aspectes previs de la reunió (informació necessària, convocatòria), com al desenvolupament, en què el paper del director és clau.

Alhora, aquest ha de ser capaç d'animar la reunió des que comença, si vol que hi hagi implicació i participació.

Imatge