Omet navegació

1.2. Les fantasies sexuals

Les fantasies són el resultat de la capacitat que tenim les persones per produir imatges i situacions en la nostra imaginació. Aquestes imatges poden ser reals o creades per nosaltres. Tenen la capacitat d’excitar-nos i d’activar i alimentar el nostre desig. Es poden produir de manera voluntària o involuntària.

Les fantasies sexuals són bastant comunes, no ens ha de fer por ni angoixar. Comencen en la pubertat i solen durar tota la vida. Les tenen tant els homes com les dones. En ocasions s’oposen a la naturalesa de l’ésser humà i a les creences i valors de la persona, però com que formen part de la imaginació s’accepten.

Cal distingir entre desitjos i fantasies:

El desitjos

El desitjos es refereixen a les conductes que volem dur a terme (per exemple, voler tenir una determinada pràctica o postura, utilitzar juguetes sexuals...).

Les fantasies 

es solen utilitzar per activar el desig sexual i per produir excitació. El fet que una persona utilitzi una fantasia sexual no vol dir que la vulgui dur a la pràctica; de fet, en la idealització mental hi ha detalls que són difícils o impossibles de realitzar. També pot passar que si es vol dur una fantasia a la pràctica perdi el seu efecte estimulant, perquè no resulta igual el que s’imagina que el que es fa. 

Les fantasies poden ser:

  • Confessables: formen part de l’imaginari col•lectiu, són comuns i ben vistes per la resta de la gent.
  • Inconfessables: formen part d’un imaginari propi, amb les peculiaritats de cada persona, que pot ser que no molta més gent entengui com eròtiques o excitants i en ocasions poden xocar amb els propis valors o amb els valors de les altres persones, en cas de confessar-les.