Omet navegació

3.2. Zones erògenes generals

Les zones erògenes secundàries o generals són les que es troben a la resta del cos. Existeix una gran diversitat, i s’ha de tenir en compte que el que resulta excitant a una persona a una altra li pot provocar angunia.

LES ZONES ERÒGENES GENERALS
Cuir cabellut                         

Fer un massatge en el cuir cabellut, a més de produir molta relaxació, pot servir també per estimular la parella mentre s'acompanya amb paraules que condueixin a l’excitació.

Coll i clatell
Zona de la clavícula
Aixelles i esquena
Costats del tòrax

Acariciar i besar aquestes àrees produeix excitació i una sensació molt propera al plaer.

Ulls Besar la part de les parpelles dels ulls, a més de ser una demostració d’afecte i confiança, resulta molt estimulant pels nervis que hi conflueixen.
Orelles A molta de gent li agrada murmurar a cau d'orella coses sensuals, resulta molt excitant a causa de la quantitat de terminacions nervioses que hi ha. Si s'acompanya amb un moviment lleu i delicat del lòbul de l’orella i de la part del darrere de l’orella, sempre amb cura, pot produir-se una gran excitació.
Llavis i boca

La boca i els llavis són els primers òrgans que poden ser excitats amb besades i carícies. La llengua és plena de glàndules sensibles.
Si l’estimulació dels llavis amb besades és acompanyada de carícies i estimulació genital, es pot arribar fàcilment a l’excitació i a l’orgasme.

Braços Les extremitats superiors són especialment sensibles, concretament la zona que es troba a la part anterior al colze. Un recorregut suau amb la punta dels dits pot ser molt estimulant.
Interior de les cuixes És una zona molt sensible.

Peus
Turmells
Cames

Els peus són plens de terminacions nervioses. Un suau massatge a la planta del peu, seguint pels turmells i les cames fins arribar a l’interior de les cuixes, pot ser molt excitant.

Estimulació de les zones erògenes

 

L’estimulació d’una zona considerada erògena té resultats diferents segons:

Les ganes (si s’està o no en clau eròtica) i els gustos de la persona que és estimulada.

Les ganes, la motivació, el deixar-se anar i la relaxació de la persona que és estimulada són factors determinats per què pugui gaudir d’una relació sexual.

També ho són els seus gustos: cada persona té el seu propi mapa erogen (les zones que li resulten eròtiques) i les seves preferències pel que fa a la seqüència de les carícies, al ritme i a l’ambient que la fan sentir més a gust i relaxada, més receptiva a l’estimulació.

Si el que volem és treure el màxim partit del nostre potencial erogen i del de la nostra parella sexual, hem de fer tot el que sigui possible per conèixer-nos (per saber el que ens agrada i el que no ens agrada), i per saber, també, el que agrada i no agrada a la nostra parella sexual.

Es tracta d’escoltar el nostre cos i d’observar i comunicar-nos amb la nostra parella, de voler donar i rebre plaer.

EL’actitud i l’habilitat de la persona que estimula.

En el joc eròtic, per obtenir i donar el màxim plaer, cal una actitud personal oberta, relaxada, disposada al joc i assertiva. Això vol dir que es tracta de jugar i de gaudir i que tan important és donar plaer com sentir-ne, respectar i respectar-se.

En aquest context del joc eròtic, l’habilitat per estimular és molt important i es pot aprendre. Generalment el que sol agradar tant als homes com a les dones és l’acostament progressiu que desperta el desig, provoca excitació i prepara per a un joc més intens.

L’estimulació de qualsevol part del cos amb intenció d’erotitzar, si es fa de cop, pot provocar respostes de sobreexcitació o de rebuig. Zones com el gland, la vagina, el clítoris, els mugrons i l’anus, si són estimulades sense cap preàmbul o de manera brusca difícilment produiran plaer. No som màquines, i les nostres zones eròtiques tampoc no són interruptors.

Descobrir les nostres zones erògenes i les de la nostra parella sexual i aprendre la millor manera d’estimular-les ens reportarà molta satisfacció. Cal parar esment a la resposta del cos. Ell ens ho dirà tot: els gests, els sons, la relaxació, l’excitació, la satisfacció...

El moment i l’ambient.

Encara que sembli una obvietat, quan es tracta d’aconseguir la millor resposta a un estímul eròtic, el moment i l’ambient són molt importants: la llum, la temperatura, els colors, la intimitat... tot importa.