Omet navegació

7. Enviament de notificacions electròniques

Quant a l'enviament de les notificacions als interessats en el procediment, és obligatori notificar a les persones jurídiques (i la resta d'obligats a relacionar-se electrònicament amb l'administració) de manera electrònica.

Les notificacions a les persones físiques es poden fer de dues maneres:

  1. En paper, amb el mètode tradicional amb carta certificada amb justificant de recepció (targeta rosa).

  2. De manera electrònica amb l’aplicació d’enviament de notificacions electròniques NOTIFIC@.

La persona interessada triarà, en el moment de fer la sol·licitud, quin dels dos mètodes vol que empri l’Administració per a les notificacions. S’ha de considerar que, tot i que una persona triï ser notificada en paper, la notificació també es posarà a disposició de la persona interessada de manera electrònica, per si el ciutadà o la ciutadana hi vol accedir mitjançant aquesta via. En aquest cas, la notificació es considerarà practicada si es fa mitjançant qualsevol dels dos mètodes (presencial o electrònic).

A la CAIB es fa servir l’eina NOTIB, que és el punt central per fer notificacions i enviaments, i que internament es comunica amb el servei compartit de gestió de notificacions estatal anomenat NOTIFIC@, que pertany a l’Administració General de l’Estat. D’aquesta manera, l’ús centralitzat de NOTIB evita que cada unitat orgànica hagi de tramitar la connexió amb NOTIFIC@ i, a la vegada, l’ús de NOTIFIC@ ens permet disposar d’un sistema de notificació electrònica que compleix al 100% els requeriments legislatius. A més, NOTIB no només permet enviar notificacions, sinó que també permet fer enviaments de registre a altres administracions (emprant SIR), i afegeix altres funcionalitats no disponibles a NOTIFIC@, com ara el registre automàtic de sortida de qualsevol notificació.

L’eina NOTIB també permet la integració amb Centres d’Impressió i Ensobrat (CIE), per estalviar feina, temps i despesa, ja que els òrgans emissors deixarien d’imprimir, ensobrar i tramitar les notificacions als operadors postals per distribuir-los posteriorment. Ara bé, a la CAIB encara no està actiu aquest servei, tot i que està previst que estigui disponible en el futur.

L’accés a NOTIB es pot fer des de l'adreça següent:

https://intranet.caib.es/notib

però s’està treballant per incorporar aquest servei de forma centralitzada per a tota la CAIB.

Al microlloc d’administració electrònica de la CAIB es pot trobar informació i recursos sobre com emprar NOTIB: un manual pràctic de com s’envien les notificacions electròniques amb el NOTIFIC@.

https://www.caib.es/sites/administracioelectronica/ca/donar-me_dalta_a_notib/