Omet navegació

9.2 Requisits

L’article 82 bis de la Llei 3/2007 exigeix els requisits generals següents per poder fer ús d’aquest sistema de provisió:

  • Que la provisió del lloc de feina sigui urgent.
  • Que el lloc de feina en qüestió no s’hagi pogut proveir ordinàriament mitjançant el sistema de concurs ni per comissió de serveis de caràcter voluntari.
  • Que la persona interessada posseeixi la titulació exigida per accedir al cos, escala o especialitat al qual estigui adscrit el lloc de feina i, si es requereixen per la relació de llocs de feina, compleixi els requisits específics d’ocupació.
  • Tenir una antiguitat mínima de dos anys de servei actiu com a personal funcionari de carrera en el grup, subgrup o agrupació d’origen.

Aquests precepte també estableix els requisits específics següents:

  • Per al nomenament provisional en llocs de feina del subgrup A1: ser personal funcionari de carrera d’un cos, una escala o una especialitat del subgrup A2 o del C1, sempre que siguin de la mateixa naturalesa, generals o especials.
  • Per al nomenament provisional en llocs de feina del subgrup A2: ser personal funcionari de carrera d’un cos, una escala o una especialitat del subgrup C1 o C2, sempre que siguin de la mateixa naturalesa, generals o especials.
  • Per al nomenament provisional en llocs de feina del subgrup C1: ser personal funcionari de carrera d’un cos, una escala o una especialitat del subgrup C2 o d’un cos que pertanyi a una agrupació professional, sempre que siguin de la mateixa naturalesa, generals o especials.
  • Per al nomenament provisional en llocs de feina del subgrup C2: ser personal funcionari de carrera d’un cos que pertanyi a una agrupació professional, sempre que siguin de la mateixa naturalesa, generals o especials.

Un altre aspecte que cal tenir en compte és que en cap cas no es poden proveir mitjançant aquest sistema de provisió llocs de feina de prefectures orgàniques de qualsevol nivell o llocs singularitzats de nivell 26 la forma de provisió dels quals sigui la lliure designació.

Quan es produeixi el desenvolupament reglamentari, el sistema de provisió de nomenament en grup o subgrup superior tendrà preferència sobre el sistema de comissió forçosa o el sistema de provisió mitjançant el nomenament ordinari de personal funcionari interí.