Omet navegació

Tema 10. La redistribució d'efectius, la reassignació d’efectius i el canvi d'adscripció de lloc de treball

La redistribució, la reassignació d’efectius i el canvi d’adscripció de llocs de treball són sistemes de provisió excepcionals i, amb caràcter general, molt poc emprats per l’Administració de la CAIB.

Els dos primers apartats de l’article 81 del text refós de l’EBEP disposen:

«Article 81. Mobilitat del personal funcionari de carrera

1. Cada Administració pública, en el marc de la planificació general dels seus recursos humans i sense perjudici del dret dels funcionaris a la mobilitat, pot establir regles per a l’ordenació de la mobilitat voluntària dels funcionaris públics quan consideri que hi ha sectors prioritaris de l’activitat pública amb necessitats específiques d’efectius.

2. Les administracions públiques, de manera motivada, poden traslladar els seus funcionaris, per necessitats de servei o funcionals, a unitats, departaments o organismes públics o entitats diferents dels de la seva destinació, respectant les retribucions i condicions essencials de treball, i modificant, si s’escau, l’adscripció dels llocs de treball dels quals siguin titulars. Quan per motius excepcionals els plans d’ordenació de recursos impliquin canvi de lloc de residència, s’ha de donar prioritat a la voluntarietat dels trasllats. Els funcionaris tenen dret a les indemnitzacions establertes per reglament per als trasllats forçosos.»

La redistribució d’efectius, la reassignació d’efectius i el canvi d’adscripció de lloc de treball són sistemes de provisió forçosos que s’emmarquen dins la potestat d’autoorganització de l’Administració.

Aquests sistemes de provisió forçosos han de respectar en tot cas les retribucions, les condicions essencials de treball i l'illa de residència del personal afectat. En el cas que la mobilitat suposi un canvi de municipi de lloc de treball, amb l'allunyament de més de 25 quilòmetres del domicili habitual del personal funcionari, s'ha de donar prioritat a la voluntariat dels trasllats. En tot cas, si suposa un canvi de municipi de residència, la persona afectada té dret a les indemnitzacions fixades reglamentàriament.

10.1 La redistribució d'efectius.
10.2 La reassignació d'efectius.
10.3 El canvi d'adscripció de lloc de treball.