Omet navegació

9.3 Sistema de selecció i altres consideracions a tenir en compte

L’apartat setè de l’article 82 bis estableix que la selecció de personal funcionari de carrera que pot ser objecte de nomenament provisional en un grup o subgrup superior s’ha de dur a terme mitjançant un sistema de borses o llistes que garanteixin els principis de publicitat, igualtat, mèrit i capacitat, i facin possible l’agilitat necessària en la selecció, de conformitat amb la valoració dels mèrits del barem de la convocatòria. Es tracta, per tant, d’un sistema molt semblant al sistema extraordinari per confeccionar borses de personal funcionari interí que preveu el Decret 30/2009, de 22 de maig, pel qual s’aprova el procediment de selecció de personal funcionari interí al servei de l’Administració de la CAIB. El reglament de desenvolupament —només excepcionalment i de forma motivada— podria preveure algun supòsit de selecció mitjançant una convocatòria específica.

L’òrgan competent per aprovar les borses de persones aspirants a obtenir un nomenament en un grup o en un subgrup superior és la persona titular de la conselleria competent en matèria de funció pública.

La gestió concreta per cobrir els llocs de treball i emetre les resolucions de nomenament provisional en un grup o subgrup superior correspon a la direcció general competent en matèria de funció pública.

Com ja s’ha avançat, el nomenament provisional en un grup o en un subgrup superior implica un canvi de situació administrativa. En concret, l’article 103 bis de la Llei 3/2007 disposa:

«Article 103 bis. Excedència voluntària per nomenament provisional en un grup o subgrup superior

S’ha de declarar en situació d’excedència voluntària per nomenament provisional en un grup o subgrup superior el personal funcionari de carrera quan ocupi, com a personal funcionari interí, un lloc de treball de la mateixa administració que estigui adscrit a un cos, una escala o una especialitat superior al qual pertanyi. El període de permanència en aquesta situació dóna dret a la reserva del lloc de treball d’origen del qual sigui titular.»

Durant el temps en què s’acompleix un nomenament en grup o en un subgrup superior, la persona interessada ha de percebre les retribucions corresponents al lloc efectivament exercit i aquest temps computa a l’efecte de la meritació de triennis en el cos o l’escala a què pertany el lloc; és a dir, si durant l’acompliment d’un nomenament provisional en un grup o subgrup superior venç un trienni, aquest trienni es percebrà sempre d’acord amb l’import assignat al grup o al subgrup del lloc de feina que efectivament s’acompleix.

En darrer lloc s’ha d’assenyalar que a aquest sistema de provisió se li aplica de manera supletòria el règim general del personal funcionari interí.