Omet navegació

2.8.4 Licitació electrònica

Per realitzar la licitació de contractes tots s'han de publicitar a la Plataforma de Contractació del Sector Públic (PLACSP):

https://administracionelectronica.gob.es/ctt/verPestanaGeneral.htm?idIniciativa=place

La PLACSP és un portal web que constitueix un node central d'intercanvi d'informació de contractació, que serveix com a punt de trobada virtual entre proveïdors del Sector Públic i els licitadors.

Pel que fa als òrgans de contractació, l'ús de PLACSP proporciona publicitat i transparència a les seves contractacions a través del Perfil del Contractant, així com la connexió telemàtica per a la publicació simultània d'anuncis al BOE i al DOUE. Ofereix una diversitat de canals per a la comunicació amb els licitadors, a més d'accés de consulta a diversos registres oficials. També serveix de plataforma per gestionar tot el procediment de licitació de contractes (presentació d'ofertes, constitució de meses, obertura de sobres, càlcul automàtic de fórmules de puntuació, comunicació amb els licitadors, etc). No obstant això, com s'ha introduït en el punt anterior, s'està mirant d'implantar un gestor d'expedients de contractació que ho integri tot, tant la preparació de la licitació, com la pròpia licitació i l'execució del contracte.

Per a les empreses, PLACSP és un punt únic d'informació de contractació pública de tot el Sector públic estatal. Poden cercar informació sobre anuncis, descarregar plecs, rebre informació personalitzada per diversos canals sobre les licitacions i contractes, així com realitzar preguntes i rebre invitacions a licitar, comunicacions d'admissió/exclusió o requeriments de documentació i adjudicació.