Omet navegació

3.1.2 Grup Tècnic d'Immersió Digital

El Grup Tècnic d'Immersió Digital (GTID) és un òrgan col·legiat que té com a objectiu la implementació tècnica i operativa de l'administració electrònica a la CAIB. Té un caire més tècnic que la CID, i està compost per empleats públics de les diferents conselleries, així com membres de la Direcció General de Modernització i Administració Digital, la Fundació Bit i l'Advocacia. Cal tenir en compte que actualment s'està treballant en una adaptació de la norma a la nova estructura organitzativa.

Algunes de les funcions del GTID són:

  1. Proposar a la Comissió d'Immersió Digital l'estratègia a mitjà termini i a llarg termini per a la immersió digital.

  2. Coordinar l'execució dels projectes d'immersió digital transversals en el Govern de les Illes Balears.

  3. Elaborar informes, estudis o propostes no vinculants de qualsevol aspecte de l'administració electrònica encomanats per la Comissió d'Immersió Digital.

  4. Impulsar la tramitació telemàtica de procediments i serveis.

  5. Coordinar la implantació de les novetats del sistema de registre de documents d'entrada i sortida a l'Administració autonòmica, per tal d'adaptar-lo a les noves exigències legislatives.

  6. Promoure l'ús de les eines d'interoperabilitat per tal d'aconseguir una implantació més gran a l'Administració autonòmica.

  7. Coordinar la implantació de l'arxiu electrònic únic.

  8. Proposar mecanismes per a la implantació del tràmit genèric i coordinar-ne el funcionament.

  9. Fer propostes en relació amb la política de gestió documental.

  10. Coordinar l'execució de mesures en matèria de simplificació, reducció de càrregues administratives i millora de processos

Per tant, es pot veure com el GTID té un caire més tècnic que la CID, Com a resum, es podria dir la CID lidera i defineix les estratègies, mentre que el GTID executa i coordina els projectes concrets.

Més informació: http://www.caib.es/eboibfront/pdf/ca/2016/152/966844