Omet navegació

1.2 La jubilació com a causa de la pèrdua de la condició de personal funcionari

L’article 67.2 del text refós de la Llei de l’estatut bàsic de l’empleat públic estableix com a causa de pèrdua de la condició de personal funcionari de carrera la jubilació total del personal del funcionari. 

En concret aquest precepte estableix: 

Article 63

Causes de pèrdua de la condició de funcionari de carrera 

Són causes de pèrdua de la condició de funcionari de carrera:

    1. La renúncia a la condició de funcionari.
    2. La pèrdua de la nacionalitat.
    3. La jubilació total del funcionari.
    4. La sanció disciplinària de separació del servei que tingui caràcter ferm.
    5. La pena principal o accessòria d’inhabilitació absoluta o especial per a càrrec públic que tingui caràcter ferm. 

Aquesta causa de pèrdua de la condició de personal funcionari també la preveu l’article 57 de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la CAIB, en els termes següents:

Article 57. Causes de pèrdua de la condició de personal funcionari 

La condició de personal funcionari de l’Administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears es perd per alguna de les causes següents:

    1. Renúncia de la persona interessada.
    2. Separació de servei.
    3. Jubilació.
    4. Pèrdua de la nacionalitat que va permetre l’accés a l’ocupació pública, tret que simultàniament se n’adquireixi una altra de les requerides

No s’ha de confondre entre l’acte administratiu de jubilació com a causa de pèrdua de la condició de personal funcionari i l’acte administratiu de reconeixement de la pensió de jubilació. La pensió de jubilació, en la modalitat contributiva, és una prestació que té com a objecte refer la pèrdua d’ingressos que pateix una persona quan assoleix l’edat establerta normativament i es produeix el cessament en el lloc de feina. Per tant, es tracten de dos actes administratius diferents, que en el nostre cas, s’emeten per Administracions territorials diferents. La resolució de jubilació com a causa de pèrdua de la condició de personal funcionari s’emet per part de l’Administració de la CAIB; i la resolució mitjançant la qual es reconeix el dret a la pensió de jubilació s’emet per l’Administració estatal, en concret, per l’Institut Nacional de Seguretat Social o per la Direcció General de Costs de Personal i Classes Passives. 

Això no obstant, també s’ha de dir que ambdós actes administratius solen estar fortament connectats atès que: 

  1. Generalment, la pèrdua de la condició de personal funcionari per jubilació comporta la petició i el reconeixement del dret a la pensió de jubilació. 
  2. L’Administració de la CAIB a l’hora de determinar si pot jubilar una persona ha d’acudir a la normativa vigent en matèria de previsió social.