Omet navegació

1.3 Àmbit d’aplicació personal

De la lectura de l’article 63 del text refós de l’EBEP crida l’atenció, en un primer moment, la referència expressa al personal funcionari de carrera que conté, tant el títol de l’article 63 com dins el contingut del propi precepte. 

En una primera lectura pareixeria que les causes de pèrdua de la condició de personal funcionari no són aplicables al personal funcionari interí. Ara bé, s’ha de dir que l’EBEP quan regula el personal funcionari interí, a l’apartat tres de l'article 10, disposa que el cessament del personal funcionari interí es produeix, a més de per les causes que preveu l’article 63, quan finalitza la causa que va donar lloc al nomenament. D’altra banda, l’apartat 5 de l’article 10 de l’EBEP també específica que el règim general del personal funcionari de carrera és aplicable al personal funcionari interí quan és adequat a la naturalesa de la seva condició. D'altra banda, l'article 67 del text refós de l'EBEP, que determina les diferents modalitats de jubilació, fa una referència genèrica al personal funcionari, sense esmentar específicament al personal funcionari de carrera. 

Per tot això, s’ha de concloure que les normes relatives a la jubilació són aplicables tant al personal funcionari de carrera com al personal funcionari interí de l’Administració de la CAIB.