Omet navegació

3. La Comissió d’Acció Social

El Decret 135/1995 preveu la constitució d'un òrgan col·legiat, la Comissió d'Acció Social.

La Comissió d'Acció Social es compon per:

a) Dos representants de l'Administració de la CAIB.

b) Cinc representants de les organitzacions sindicals amb presència a la Mesa General de Negociació o a la Comissió Paritària de l'Administració de la CAIB, d'acord amb la representativitat que tenguin en aquests àmbits.

La Comissió d'Acció Social té com a principal funció estudiar totes les sol·licituds d'ajudes per acció social i emetre els informes corresponents per a concedir-les o denegar-les. En cas que l'informe sigui denegatori ha de ser degudament motivat.

Els informes de la Comissió d'Acció Social són preceptius però no vinculants. Això sí el Decret 135/1995 preveu que en el cas que la Comissió hagi informat favorablement la concessió d'una ajuda i, posteriorment, la resolució que s'hagi emès sigui denegatòria, s'ha d'informar d'aquest fet a la Comissió en la reunió immediata posterior.

Respecte al règim jurídic aplicable a la Comissió, a més de les mateixes previsions del Decret 35/1995, són d'aplicació els articles 15 a 18 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.