Omet navegació

5.3. Ajuda per a estudis del personal al servei de la Comunitat Autònoma i fills i filles.

Aquestes ajudes estan adreçades a sufragar, en part, les despeses que el personal al servei de l'Administració de la comunitat autònoma realitzi en matèria d'estudis oficials, per a si mateix o per als seus fills i filles majors de 18 anys i menors de 25 anys i en dues modalitats:

  • La compensació de les despeses per matrícula en centres docents.

  • La compensació de les despeses realitzades en llibres per al curs en el qual s'hagi formalitzat la matrícula.

Requisits

La compensació de les despeses realitzades en concepte de matrícula en centres docents únicament es podrà percebre amb l'acreditació prèvia dels requisits següents:

a) Haver formalitzat la matrícula per al curs corresponent en un centre docent radicat en territori nacional.

b) No percebre cap ajuda d'un altre ens o organisme per a aquesta finalitat, tret que la quantia percebuda sigui inferior a la que s'atorgaria per aquest concepte. En aquest cas, l'ajuda percebuda es complementaria fins a la quantia límit reservada a la cobertura d'aquest tipus de contingència.

c) No haver percebut ajuda per al mateix curs l'any anterior. La repetició de curs o assignatura no donarà dret a cap nova ajuda.

En cap cas es podrà sol·licitar l'abonament de l'ajuda per matrícula si, prèviament, no s'ha realitzat el pagament de la matrícula.

Si el pagament de la matrícula s'efectua en dos o més terminis, no s'ha de cursar la sol·licitud d'ajuda fins que no se n'hagi satisfet totalment l'import.

Quan les ajudes se sol·licitin per raó d'estudis cursats per fills i filles del personal al servei de la comunitat autònoma, aquests hauran de ser majors de 18 anys i menors de 25 quan finalitzi el termini de presentació de sol·licituds i acreditar que no tenen mitjans de vida propis.

El termini de presentació de sol·licituds es meritaran en l'exercici pressupostari immediat al posterior al de l'inici de cada curs escolar i finalitzarà el mes de juny de cada exercici. Concretament el termini s'inicia l'1 de gener al 30 de juny.

Documentació justificativa

1. Fotocòpia de la matrícula en la qual es detallen les assignatures, els codis, els crèdits i la convocatòria d'aquestes.

2. Justificant del pagament de la matrícula.

3. Fotocòpia de les factures dels llibres en les quals consti el nom de la persona que cursa els estudis, la data de pagament i el títol del llibre que té relació amb aquests.

4. En el cas de personal que pertany a la Mútua General de Funcionaris Civils de l'Estat (MUFACE), acreditació prèvia de no haver percebut cap ajuda per aquesta finalitat, o si s'escau, de la quantitat percebuda.

5. En el cas de sol·licitud d'ajuda per fill o filla, fotocòpia del llibre de família (full dels titulars i fill o filla) o fotocòpia del certificat de naixement literal del Registre Civil (no cal presentar-ho si en el seu moment va rebre l'ajuda per fills i filles menors de 18 anys).

6. En el cas de sol·licitud d'ajuda per fill o filla, s'ha d'aportar un informe de vida laboral del fill o filla per al qual se sol·licita l'ajuda, com a mínim a 31 de desembre de l'any d'inici del curs acadèmic pel qual se sol·licita, i en el cas que hagi treballat, també la documentació acreditativa dels ingressos que percep. Si no té Vida Laboral, ha d'aportar un certificat/informe d'inexistència de número de la seguretat social expedit per la Tresoreria General de la Seguretat Social.

7. En el cas d'haver sol·licitat una altra ajuda pel mateix concepte s'ha de presentar fotocòpia de la concessió/denegació d'aquesta.