Omet navegació

5.4. Altres ajudes actualment suspeses

Ajuda de viduïtat per als cònjuges del personal de la CAIB

  • Aquesta modalitat d'ajuda té per objecte contribuir a pal·liar la situació econòmica desfavorable que es produeix per la defunció del personal inclòs a l'àmbit d'aplicació d'aquest Decret i va destinada al cònjuge supervivent.

  • Podrà ser beneficiari d'aquesta ajuda el cònjuge que tengui la consideració de vidu/vídua, o assimilat, d'acord amb l'ordenament civil vigent, del personal finat durant l'exercici pressupostari corresponent.

Ajuda d'orfandat per a fills i filles del personal de la Comunitat Autònoma

Aquesta modalitat d'ajuda té per finalitat contribuir a pal·liar la situació econòmica desfavorable que es produeix amb motiu de la defunció del personal que presta serveis a l'Administració de la comunitat autònoma, igual que la regulada a l'article anterior, i va destinada a cada un dels fills i filles menors de 21 anys que tenguin dependència econòmica del finat, o fills i filles majors d'aquesta edat que tenguin minusvalidesa reconeguda i que no gaudeixin d'ingressos propis.

Ajudes per jubilació o situacions assimilades del personal al servei de l'Administració de la Comunitat Autònoma

  • Aquesta modalitat consisteix en una ajuda que es concedirà al personal al servei de l'Administració de la comunitat autònoma que es jubili, o passi a situació assimilada a la jubilació, una ajuda econòmica que, abonada d'un sol cop, contribueixi a pal·liar la pèrdua de poder adquisitiu que, normalment, suposa el pas a aquesta nova situació.

  • Les quanties són diferents depenent del tipus de jubilació i en el cas de la jubilació anticipada depenent de l'edat essent la quantia superior com més prest es jubili una persona.

  • La situació d'incapacitat permanent total per a la professió habitual o la incapacitat permanent absoluta per a tot tipus de treball en la Administració, atès que suposen la impossibilitat de mantenir la relació de treball, s'assimilen a la jubilació forçosa a l'efecte de poder percebre l'ajuda econòmica corresponent. La percepció de l'ajuda econòmica per aquestes situacions assimilades a la jubilació forçosa farà incompatible la percepció d'una nova ajuda per jubilació forçosa quan es compleixi l'edat de jubilació legalment prevista per a tal declaració.