Omet navegació

5.2. Ajuda per a fills i filles menors de 18 anys

Aquesta ajuda econòmica es concedeix per a fills i filles i filles fins a 18 anys. Té un caràcter compensatori de les despeses realitzades amb caràcter general per la seva guarda, custòdia i educació.

Quan els fills i filles o filles siguin majors d'edat laboral, la persona peticionària de l'ajuda haurà d'acreditar, per poder-la percebre, que aquests fills i filles o filles no tenen ingressos propis.

Aquesta ajuda és incompatible amb l'ajuda per a l'atenció de persones amb discapacitat.

Documentació justificativa

Aquest tràmit actualment ja està desenvolupat per a la tramitació de la sol·licitud via telemàtica. La documentació a aportar variarà si la persona interessada no s'oposa a la consulta de dades o sí.

En el supòsit de no oposar-se a la verificació per part de l'Administració per vies telemàtiques, no s'ha d'aportar cap documentació menys en el supòsits següents:

1. Quan el fill o filla tengui 14 o més anys, s'ha d'aportar autorització d'aquest/a per a la consulta d'informació personal mitjançant la intermediació de dades del fill o filla.

2. En el cas de fill o filla d'entre 16 i 18 anys, s'ha d'aportar un informe de vida laboral i, en el cas que treballi, també la documentació acreditativa dels ingressos que percep.

En el supòsit d'oposar-se a la consulta de les dades necessàries per a la tramitació s'ha d'aportar, a més de l'anterior la següent documentació:

Fotocòpia del llibre de família (full dels titulars i fill o filla) o fotocòpia del certificat de naixement literal del Registre Civil.