Omet navegació

7.1. Bestreta ordinària

Tipus

  • Bestreta ordinària de fins al 100% de les retribucions líquides mensuals.

El personal en actiu tindran dret a la concessió de bestretes ordinàries, sense cap interès, fins al 100% de la retribució líquida mensual, sempre que no es prevegi la finalització de la relació contractual abans de finalitzar el mes en què se sol·licita. Aquesta bestreta haurà de ser compensada a la nòmina corresponent al mes següent a la percepció (anomenada VIAP).

  • Bestreta ordinària l'import de fins a dues mensualitats líquides.

Aquestes bestretes hauran de ser reintegrades per desenes parts iguals que són mensualment retingudes a la nòmina i no meritaran cap interès. A sol·licitud de la persona interessada la devolució pot dur-se en menys mesos.

  • Bestreta ordinària pel personal en situació de maternitat. Aquest podrà sol·licitar una bestreta de fins a 2 mensualitats líquides, les quals són reintegrades a partir de la reincorporació i per quartes parts que són mensualment retingudes. Per accedir a aquesta bestreta el personal que ho sol·liciti s'haurà de comprometre a la reincorporació immediata, una vegada finalitzat el període legal de maternitat, i, en el cas de no reincorporació, al reintegrament immediat de la bestreta.

Requisits

Tenir la condició de personal funcionari de carrera o personal laboral fix en situació de servei actiu.

No podrà concedir-se cap més bestreta de cap tipus mentre la persona sol·licitant no hagi liquidat els compromisos de bestretes que hagi adquirit amb anterioritat.

Quan es tracti de bestretes sol·licitades per persones a les quals es fa qualsevol tipus de retenció mensual, el càlcul per determinar la/les mensualitat/s líquida/es de la bestreta que se'ls concedeixi es farà descomptant l'import de la retenció abans esmentada.