Omet navegació

7.2. Bestreta extraordinària

Es pot concedir una bestreta extraordinària per import de fins a sis (6) mensualitats de retribucions líquides, per atendre necessitats de caràcter urgent.

El termini màxim de reintegració d'aquestes bestretes és de vint-i-quatre (24) mensualitats, no produiran cap interès i podran ser reintegrades en termini inferior a l'assenyalat com a màxim.

Requisits

Tenir la condició de personal funcionari de carrera o personal laboral fix en situació de servei actiu.

Tindran la consideració de necessitats urgents, a l'efecte de concessió de les bestretes extraordinàries, les derivades de:

1. Matrimoni.
2. Divorci, separació o nul·litat del matrimoni de la persona sol·licitant.
3. Defunció del cònjuge o fills i filles.
4. Naixement, adopció d'un/a fill/a o acolliment d'un/a menor.
5. Malaltia o intervenció quirúrgica greu de la persona sol·licitant, cònjuge i fills i filles o filles.
6. Amortització de despeses degudament acreditades per causa de l'adquisició de primer habitatge habitual.
7. Realització d'obres necessàries i imprescindibles per a la conservació del primer habitatge.
8. Trasllat de domicili a la localitat on es trobi ubicat el centre de treball del/la sol·licitant.
9. Adquisició de mobiliari per a l'habitatge familiar.
10. Despeses per estudis oficials en centres nacionals o estrangers, per part de la persona sol·licitant o dels seus fills i filles o de les seves filles. Adquisició de vehicles quan aquests siguin necessaris per al trasllat al lloc de treball.
11. Altres circumstàncies de naturalesa semblant que mereixin aquesta qualificació per part de la Comissió d'Acció Social.
12. Les necessitats descrites en els números 6 i 7 són incompatibles entre si i atorgaran dret a la concessió d'un únic préstec.
13. Respecte de la necessitat descrita en el número 5, la Comissió d'Acció Social valorarà la conveniència de considerar-la prioritària i donar-li tramitació d'urgència.

Règim general

No podrà concedir-se cap més bestreta mentre la persona sol·licitant no hagi liquidat els compromisos de bestretes que hagi adquirit amb anterioritat.

Quan es tracti de bestretes sol·licitades per persones a les quals es fa qualsevol tipus de retenció mensual, el càlcul per determinar la/les mensualitat/s líquida/es de la bestreta que se'ls concedeixi es farà descomptant l'import de la retenció abans esmentada.

En tot cas, la concessió d'excedències suposarà l'obligació de reintegrar la totalitat de la bestreta amb caràcter previ al gaudiment d'una excedència o la baixa definitiva derivada de jubilació o incapacitat permanent.

No obstant això, la concessió d'excedències voluntàries per passar a prestar serveis a un altre cos, escala o lloc dins la mateixa Administració de la CAIB no obligarà a fer el reintegrament de la bestreta si la nova situació administrativa no suposa el cessament a la nòmina general de la CAIB.