Omet navegació

1. Suport com a tutors o mentors

Una de les possibles maneres de desenvolupar persones podria ser en el mateix lloc de treball. Existeix una metodologia que consisteix en un procés de quatre passos que s’ha utilitzat amb èxit en moltes organitzacions.

a) Preparar els col·laboradors

Avaluï el nivell de coneixements i habilitats que té el seu col•laborador, sense perdre molt de temps i essent delicat en la comunicació comentant-li alguna cosa que ja sap.

Potser una sessió curta sigui suficient.

Expliqui clarament el que ensenyarà i per què. Intenti crear interès en el procés vinculant-lo amb els beneficis.

b) Explicació i demostració

Primerament, se li diu a la persona el que ha de fer i per què ha de ser realitzat d’aquesta forma, al mateix temps que li permet fer preguntes. Després, li demostra com fer-ho, convidant-lo de nou a fer preguntes.

c) Imitació supervisada

Permeti al seu col·laborador fer el treball o la tasca mentre que vostè el guia. Per correcta que sigui la seva explicació, demostració, etc., el seu col·laborador realment comença a aprendre amb la pràctica.

d) El seguiment

És important complir i revisar el seguiment per assegurar-se que es mantenen les normes i els nivells estàndard.

En definitiva, el personal directiu que pretengui desenvolupar el personal al seu càrrec, dedicarà gran part del seu temps al paper de tutor i formador de les persones, en processos clau de formació interna i apostant pels Plans de formació que es proposin des de les Escoles de l’Admnistració Pública i altres institucions. Tot això degudament estructurat i alineat amb l’estratègia de l’Administració a llarg termini.