Omet navegació

b. Disseny i implementació de les accions de perfeccionament

Incorporar en el seguiment la revisió dels aprenentatges que es fan en la implantació de la modalitat de teletreball permet a la persona supervisora i a la teletreballadora integrar el nou coneixement, així com enfocar-se cap a la millora contínua i, per tant, cap a l’excel·lència.

Tenint presents els avantatges d’incorporar una mentalitat d’aprenentatge o creixement per al desenvolupament professional, es recomana animar la persona que teletreballa cap a la millora i el perfeccionament.

Per fer-ho es pot preguntar quines són les accions que l’ajudarien a fer una millor gestió, planificació i execució de les tasques i responsabilitats que li són encomanades. Descobrir quins són els interessos de la persona teletreballadora permetrà acompanyar-la en la implantació d’aquesta nova modalitat de treball de manera satisfactòria, i ajudarà a construir un entorn laboral de suport.

Conèixer quines accions ajuden la persona que teletreballa a posar en funcionament la seva mentalitat de creixement enriqueix la visió que tenim de l’altra persona, i saber de quina manera vol avançar. A més, facilita trobar la millor estratègia per acompanyar-la en el seu desenvolupament professional i en la capacitat per ser més autònoma i proactiva.

Així mateix, serà més fàcil acompanyar la persona teletreballadora en la millora i el perfeccionament si tenim en compte els comportaments següents:

  • Escoltar el que la persona que teletreballa explica tenint en compte el seu punt de vista.
  • Preguntar a la persona, amb l’objectiu per conèixer-la.
  • Mostrar empatia i interès per les seves inquietuds.
  • Reconèixer les fortaleses de la persona que teletreballa.
  • Ajudar-la a enfocar-se en les solucions.

Recordeu que construir les propostes de millora en col·laboració amb la persona teletreballadora en facilita el compliment.

Tingueu present que, després d'analitzar i observar l’evolució i els aprenentatges, anirà bé revisar:
- Quines accions podem fer per millorar els aspectes observats/apresos?
- Com en farem el seguiment?

L’acompanyament en el desenvolupament i la millora de les habilitats de la persona que teletreballa, en la gestió i el seguiment de la seva activitat, reverteix en l’eficiència del treball de qui supervisa, ja que la teletreballadora cada cop requerirà una supervisió més puntual i àgil de la seva activitat.