Omet navegació

1.4 Sistemes de provisió de l’Administració de la CAIB

El títol VII de la Llei 3/2007 es dedica a la mobilitat i a l’ocupació de llocs de feina. El segon capítol del títol VII regula els sistemes de provisió de caràcter voluntari. Aquest capítol segon es divideix en dues seccions: la primera secció tracta els sistemes de provisió ordinaris, i la segona secció, que es titula «Altres sistemes de provisió i d’ocupació de llocs de feina». El tercer capítol del títol VII estableix els sistemes de provisió de caràcter forçós.

Els sistemes de provisió prevists per als capítols segon i tercer del títol VII de la Llei 3/2017, que seran objecte d’anàlisi en aquest curs, són els següents:

a) El concurs.
b) La lliure designació.
c) La comissió de serveis ordinària voluntària.
d) La comissió de serveis d’atribució temporal de funcions.
e) La comissió de serveis per a missions de cooperació internacional.
f) La comissió de serveis forçosa.
g) La comissió de serveis en altres administracions.
h) El nomenament provisional en grup o un subgrup superior.
i) El trasllat per motius de salut o rehabilitació.
j) El trasllat per causa de violència de gènere.
k) La permuta.
l) La redistribució d’efectius.
m) La reassignació d’efectius.
n) El canvi d’adscripció de lloc de treball.
o) L’adscripció provisional.

Atès que només són qualificats com a ordinaris el concurs i la lliure designació, els altres sistemes han de ser considerats com a extraordinaris.

Crida l’atenció que la Llei 3/2007 no dediqui cap article a l’adscripció provisional, com sí que fa per a la resta dels sistemes de provisió. S’ha de dir que l’adscripció provisional és un sistema d’ocupació de llocs de feina amb entitat pròpia, però és cert que l’adscripció provisional s’empra com a conseqüència de l’execució d’altres procediments principals com ara el reingrés en el servei actiu o la remoció del lloc de feina.

Com es podrà observar més endavant, alguns sistemes que s’han relacionat en aquest paràgraf no són, estrictament parlant, sistemes de provisió de llocs de feina, tot i que l’article 74.3. de la Llei 3/2007 els considera així. Per exemple, quan s’adjudica una comissió de serveis d’atribució temporal de funcions a una persona, no se li adjudica cap lloc de feina, sinó que se li atribueixen funcions pròpies del seu cos, escala o especialitat en la mateixa o en una altra conselleria.