Omet navegació

1.5 Òrgans competents per a tramitar i resoldre els procediments de provisió a l’Administració de la CAIB

D’acord amb l’article 6 de la Llei 3/2007 corresponen al conseller competent en matèria de funció pública les competències següents:

a) Convocar i resoldre els procediments ordinaris de provisió de llocs de feina, establir-ne les bases i nomenar els membres dels òrgans de valoració.
b) Resoldre les comissions de serveis en l’àmbit de l’Administració autonòmica a proposta de les conselleries afectades.

Certament, la Llei 3/2007 no estableix de manera expressa l’òrgan competent per tramitar i resoldre la majoria dels procediments de provisió a què s’han fet esment en el punt anterior. Allò que fa l’article 6 és esmentar els procediments de provisió més habituals o que més utilitza l’Administració. Malgrat això, s’ha de tenir en compte que l’article 6.4. de la mateixa llei especifica el següent pel que fa al conseller o a la consellera competent en matèria de funció pública:

«Li corresponen també les competències que, en matèria de funció pública i de personal, li atribueixi la normativa vigent i, en general, les que no estiguin atribuïdes expressament a altres òrgans.»

Per tant, la persona titular de la conselleria competent en matèria de funció pública és l’òrgan competent per resoldre gairebé tots els procediments de provisió de llocs de feina, a excepció dels que expressament estan atribuïts a uns altres òrgans, com per exemple determinar canvis d’adscripció de llocs de feina, que correspon al Consell de Govern.

Per acabar aquest epígraf s’han de tenir en compte dos aspectes importants:

1) D’acord amb el Decret 31/2012, de 13 d’abril, pel qual s’aproven els estatuts de l’Escola Balear d’Administració Pública (EBAP), aquest és l’ens competent per preparar, coordinar i executar els procediments ordinaris de provisió de llocs de treball de l’Administració de la CAIB. L’EBAP és un organisme autònom i es troba adscrit a la conselleria competent en matèria de funció pública. En conseqüència, l’ens competent per tramitar els procediments de provisió de llocs mitjançant concurs i lliure designació és l’EBAP.

2) Al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) núm. 100, de 20 de juliol , es va publicar la Resolució de la consellera d’Administracions públiques i Modernització de 15 de juliol de 2019, per la qual es deleguen competències en matèria de gestió de personal (document d’interès núm. 4).

Entre altres competències, la consellera d’Administracions i Modernització delega en la Direcció General de Funció Pública les competències següents:

  • Adjudicar i emetre, si escau, les resolucions de cessament de les comissions de serveis de caràcter voluntari entre les conselleries i els ens del sector públic de la comunitat autònoma que tenguin personal funcionari adscrit, amb la proposta prèvia de la secretaria general de les conselleries o de l’òrgan dels ens del sector públic corresponent.
  • Convocar i resoldre les comissions de serveis d’atribució temporal de funcions.
  • Resoldre els procediments de comissions de serveis per cooperació internacional.
  • Resoldre els procediments de permutes de destinació, de trasllat per motius de salut i de trasllat per causes de violència de gènere.
  • Resoldre les comissions de serveis forçoses.
  • Adjudicar llocs de feina mitjançant adscripció provisional en els supòsits que correspongui i resoldre els procediments de canvis d’adscripció provisional.