Omet navegació

Algunes eines disponibles a la xarxa

Òbviament, les possibilitats de treball en equip en línia van molt més enllà de la utilització del correu electrònic, bàsicament perquè aquest presenta carències com la impossibilitat d’assignar i fer seguiments de tasques, gestionar terminis, fites i recursos, mesurar l’avenç d’aquestes tasques o el nivell de dedicació i d’esforç, etc...

En l’actual paradigma tecnològic, internet estén la capacitat de treballar en equip amplificant-la i dotant-la de noves possibilitats

De la mateixa forma, un equip no pot considerar-se “2.0” pel mer fet de disposar d’un blog o un perfil a qualsevol xarxa social. Perquè sigui així, ha de tenir sistemes de treball basats en la col•laboració entre els seus membres i entre membres d’altres àrees o departaments. Incorporar aquest sistema de treball suposa que els processos interns canvien i que han d’estar sustentats per eines noves que facilitin la interacció i la participació, però que alhora serveixin per realitzar el seguiment de tasques i facilitin l’informe de resultats.

Igual que en el treball fora de línia, cada aplicació correspondria a una necessitat concreta i a una etapa del treball en equip, que es podrien classificar segons les categories següents (Velasco, 2011):

La saviesa és un fenomen emergent en una xarxa.

Andrés Schuschny

A internet podem trobar tota mena d’eines que desenvolupen aquestes funcions ajudant a generar infinites possibilitats de treball en equip més enllà d’espais físics i convergències horàries. Aquesta nova dimensió del treball permet explotar el potencial de la suma de tots els membres i establir vincles amb individus d’altres grups, organitzacions o països, de manera que aportin valor al resultat final.