Omet navegació

1.3.- Còmput de terminis per hores i indicació de dies naturals (article 30.1 i 2 de la LPAC).

A l'exposició de motius de la LPAC ja s'introdueix una novetat destacada com és ara el còmput de terminis per hores (la qual cosa té importància sobre tot en les relacions electròniques) i la declaració del dissabtes com dies inhàbils (que suposa unificar el còmput de terminis judicials i administratius).

Pel que fa al còmput dels terminis expressats per hores es comptaran d'hora en hora i de minut en minut, indicant-se que el còmput del termini s'iniciarà des de l'hora i minut en què tingui lloc la notificació o publicació de l'acte de què es tracti. Aquests terminis no podran tenir una durada superior a vint-i-quatre hores, ja que si fos així s'haurien d'expressar en dies (article 30.1).

Es fixa com a regla general que els terminis per dies són hàbils. En cas de què una Llei o una norma comunitària indiqui que el termini ha de ser per dies naturals, s'ha d'indicar expressament aquesta circumstància a la notificació (article 30.2 LPAC).

En tot cas, a l'efecte del còmput de terminis per hores, s'ha de tenir en compte que el registre electrònic de cada administració o organisme i es regirà, a l'efecte de còmput de els terminis, per la data i hora oficial de la seu electrònica d'accés. Es permetrà la presentació de documents tots els dies de l'any durant les vint-i-quatre hores . Si un interessat presenta un escrit en dia inhàbil s'entendrà presentat en el primer dia hàbil següent i el compliment dels terminis per part de l'Administració vendrà determinat per la data de presentació al registre de cada Administració. En tot cas, la data i l'hora efectiva de l'inici del còmput del termini ha de ser comunicada als interessats (article 31 de la LPAC).