Omet navegació

1.9.- L'avís als interessats de la posada a disposició de la notificació (article 41.1 i 6 LPAC).

Constitueix una novetat molt interessant per a garantir el coneixement de la notificació d'una resolució administrativa la previsió consistent en què voluntàriament els interessats puguin identificar un dispositiu electrònic i/o una adreça de correu electrònic que serveixi perquè les administracions públiques enviïn un avís al dispositiu electrònic i/o a l'adreça de correu electrònic de l'interessat que aquest hagi comunicat, informant de la posada a disposició d'una notificació a la seu electrònica de l'Administració o organisme corresponent o a l'adreça electrònica habilitada única.

La pròpia LPAC s'encarrega en el seu articulat de diferenciar aquest avís de la notificació pròpiament dita, diferenciant els efectes jurídics que es deriven de les dues actuacions, ja que aquest avís no serveix com a notificació administrativa ni la substitueix. Igualment s'indica que la falta de pràctica d'aquest avís no impedeix que la notificació sigui considerada plenament vàlida. En definitiva, l'avís es configura com un mecanisme voluntari per als interessats, que no afecta o incideix en la validesa o eficàcia de la pràctica de la notificació, i la principal funció que té és facilitar als interessats una eina útil que els permeti tenir coneixement de la posada a disposició d'una notificació per part de l'Administració. Els seus efectes pràctics són importants en tots aquells supòsits en què s'hagi produït la notificació electrònica, ateses les conseqüències jurídiques negatives que es deriven quan no s'hagi accedit al seu contingut.

L'avís s'ha de fer tant en cas de notificacions electròniques com en el cas de les notificacions en paper.

Així, els medis telemàtics com el correu electrònic o el SMS no són medis vàlids de notificació a partir de la LPAC, però poden encaixar clarament en el concepte d'avís al qual ens acabam de referir.