Omet navegació

2.5. El règim dels avisos.

El legislador, conscient (o no) dels anteriors problemes, ha contemplat una solució enginyosa consistent en què l'Administració actuant enviï a un dispositiu electrònic i/o a l'adreça electrònica que hagi assenyalat l'interessat, un avís de què s'ha posat a la seva disposició una notificació. I aquest avís s'ha d'enviar tant si la notificació es fa en paper o electrònicament.

Aquest avís no equival a la notificació. És simplement un mecanisme pel qual l'Administració autora de l'acte o resolució s'informa a l'interessat que ja té a la seva disposició una notificació.

Donar-se d'alta (o de baixa) en el sistema d'avisos és voluntari. Si s'està donat d'alta, la LPAC assenyala que l'Administració «enviarà» l'avís als dispositius o adreces registrats, però aclareix que «la manca de pràctica d'aquest avís no impedirà que la notificació sigui considerada vàlida» (vid. Art. 41.6). És a dir, l'incompliment per l'Administració de la seva obligació d'enviar l'avís no té cap conseqüència en el procediment.