Omet navegació

2.1. Contingut de l’article 43 de la LPAC.

És un article no excessivament llarg ni detallat que convé reproduir ja que conté la regulació de la pràctica de la notificació a través de mitjans electrònics de la següent manera:

"1. Les notificacions per mitjans electrònics s'han de practicar mitjançant la compareixença a la seu electrònica de l'Administració o organisme actuant, a través de l'adreça electrònica habilitada única o mitjançant tots dos sistemes, segons allò que disposi cada Administració o organisme.

Als efectes que preveu aquest article, s'entén per compareixença a la seu electrònica l'accés per part de l'interessat o el seu representant degudament identificat al contingut de la notificació.

2. Les notificacions per mitjans electrònics s'entenen practicades en el moment en què es produeixi l'accés al seu contingut.

Quan la notificació per mitjans electrònics sigui de caràcter obligatori, o hagi estat escollida expressament per l'interessat, s'entén rebutjada quan hagin transcorregut deu dies naturals des de la posada a disposició de la notificació sense que s'accedeixi al seu contingut.

3. S'entén complerta l'obligació a què es refereix l'article 40.4 amb la posada a disposició de la notificació a la seu electrònica de l'Administració o organisme actuant o a l'adreça electrònica habilitada única.

4. Els interessats poden accedir a les notificacions des del punt d'accés general electrònic de l'Administració, que funciona com un portal d'accés."

Cal cridar l'atenció sobre el fet que la redacció del primer apartat d'aquest article pot induir a equívocs, sembla que es refereix a una compareixença física quan , en realitat, està parlant d'una notificació a través de l'adreça electrònica habilitada o la seu electrònica, i la compareixença a la qual es refereix és simplement l'accés al contingut de la notificació, moment en el que s'entendrà practicada.

També hem de reparar en el segon paràgraf segons el qual s'entén rebutjada la notificació un cop transcorreguts 10 dies naturals (excepció a la regla dels dies hàbils prevista a l'article 30.2 de la LPAC al qual ens hem referit a l'apartat anterior) des de la seva posada a disposició sense que s'hi hagi accedit.