Omet navegació

A. Comissions de serveis ordinària voluntària

L’adjudicació d’una comissió de serveis voluntària permet ocupar un lloc de feina dotat i vacant per personal funcionari de carrera del mateix cos, escala o especialitat d’adscripció del lloc de feina i que compleixi els requisits establerts per ocupar-lo.

A més, també es poden tramitar comissions de serveis per tal de substituir personal funcionari en situació d’alliberament sindical o de malaltia de llarga durada encara que, formalment, aquests supòsits no suposen que el lloc quedi vacant.

Per tal d’adjudicar una comissió de serveis s’ha de seguir un procediment la complexitat del qual dependrà del sistema de provisió del lloc (concurs o lliure designació  veure Instrucció 2/2012, de 27 de març,  https://www.caib.es/pfunciona/utilComissioServei).

La durada de l’adjudicació d’una comissió de serveis en un lloc de treball és, amb caràcter general, d’un any, encara que es pot prorrogar.

Remarques:

  • Si la convocatòria de comissió de serveis queda deserta se’n pot fer una segona, tot considerant les peculiaritats següents:
    • En cas de prefectura orgànica, es pot obviar la limitació de participar-hi a les persones a qui en el termini del darrer any s’hagi adjudicat un lloc de treball en una convocatòria de provisió; o a qui en el termini del darrer any s’hagi autoritzat una comissió de serveis; o, pel que fa al personal funcionari de nou ingrés o de promoció interna, no hagi transcorregut el període mínim de permanència en el lloc que disposi la convocatòria corresponent.
    • En cas que el lloc de feina tengui establert un requisit d’ocupació d’experiència o d’un curs formatiu, també es podrà obviar (aquesta regla no és aplicable en cas que el lloc tengui definida una titulació acadèmica específica). Això implicarà que quan finalitzi el termini de l’any pel qual es va adjudicar la comissió de serveis, s’hagi de tornar convocar.

Excepcionalment, si no hi ha personal funcionari del mateix cos, escala o especialitat (després de dues convocatòries declarades desertes) es pot ocupar el lloc per personal funcionari de carrera que només pertanyi al mateix subgrup funcionarial, sempre que tengui la titulació requerida (es tractaria d’una comissió de serveis forçosa).

Per exemple: per aquesta via es podria ocupar un lloc adscrit al cos d’advocacia de la CAIB per un tècnic superior de la CAIB amb llicenciatura en dret.

Creat amb eXeLearning (Finestra nova)