Omet navegació

B. Dotació de llocs de feina

Una vegada existeix el lloc de feina en la relació de llocs de feina, per poder ocupar-lo és imprescindible que estigui dotat pressupostàriament, és a dir, ha de tenir crèdit pressupostari associat per tal d’assumir la despesa que ocasionarà l’abonament de les retribucions corresponents.

En cas contrari, si el lloc no està dotat, aquest només existeix formalment a la relació de llocs de feina en previsió de futures necessitats que suposin la tramitació de la seva dotació econòmica.

Els llocs de feina dotats en un moment donat poden canviar, com a norma general, dins els límits de les disponibilitats pressupostàries.

A la pràctica això significa que per dotar un lloc de feina s’ha de desdotar un altre o uns altres equivalents (des del punt de vista econòmic). La finalitat d’aquesta regla general és evitar un creixement pressupostari.

La sol·licitud de dotació d’un lloc pot indicar el lloc o llocs a desdotar del mateix òrgan directiu al qual està adscrit el lloc en qüestió, si n’hi ha, o no fer cap referència al respecte. En aquest cas, des de secretaria general s’hauran d’analitzar la disponibilitat de llocs de feina per desdotar i, si la petició és viable, sol·licitar els informes corresponents de la direcció general competent en matèria de pressuposts, de la Comissió de Retribucions i de la direcció general competent en matèria de funció pública.

No obstant l’exposat, s’ha de tenir en compte que, amb caràcter excepcional es pot tramitar una dotació extraordinària aprovada per Consell de Govern. En aquest cas, la peculiaritat del procediment és que no es dedota prèviament cap lloc de feina equivalent sinó que requereix identificar una altra fons de finançament.

Remarques:

  • La suma del cost de tots els llocs de feina dotats d’una conselleria constitueix el capítol 1 del seu pressupost de despesa.
  • El lloc de feina a desdotar ha d’estar vacant i sense titular.
  • Per calcular el cost d’un lloc de feina s’han de sumar les retribucions anuals corresponents al subgrup funcionarial al qual està adscrit el lloc de feina així com la quantia anual del complement específic del lloc i del complement de destí corresponent al nivell del lloc (sense seguretat social o altres complement de caràcter personal, com els triennis).
  • Si un lloc de feina està adscrit a dos subgrups funcionarials (per exemple, un cap de negociat C1/C2), la dotació ha de fer-se sempre en el subgrup més alt.

Creat amb eXeLearning (Finestra nova)