Omet navegació

A. Retribucions

El règim retributiu del personal funcionari ve taxativament regulat per llei. Amb caràcter general, les quanties dels complements retributius fixos i periòdics estan establertes a les lleis de pressuposts anuals i en la relació de llocs de feina.

En aquest apartat ens centrarem en les retribucions no fixes ni periòdiques com són:

  • El complement de productivitat.
  • Les gratificacions per serveis extraordinaris.

1. Complement de productivitat

Aquest complement retribueix el grau d‘interès, iniciativa o esforç amb què el funcionari desenvolupa la feina i el rendiment o resultats obtinguts.

Actualment, la concessió de complements destinats a retribuir la productivitat, el rendiment, el compliment d’objectius o qualsevol altre concepte de naturalesa similar està suspès fins al 31 de desembre de 2022 (excepte en els supòsits prevists específicament a l’article 21 de la Llei 5/2021, de 28 de desembre, de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l’any 2022).

2. Gratificacions per serveis extraordinaris

La prestació de serveis extraordinaris fora de l‘horari o la jornada de treball habitual (que ha de ser prèviament autoritzada), en lloc de ser remunerada, s‘ha de compensar amb temps de descans, el gaudi del qual resta condicionat a les necessitats del servei.

Únicament se’n podran retribuir econòmicament si concorren els requisits següents:

1r Justificar que no és possible la compensació amb temps de descans per poder garantir una prestació adequada dels serveis.
2n Acreditar l‘existència de crèdit suficient.
3r Que la persona en qüestió pertanyi a un dels col·lectius que s‘estableixin per acord del Consell de Govern.
4t Informe previ favorable de la direcció general competent en matèria de funció pública.

Creat amb eXeLearning (Finestra nova)