Omet navegació

D. Formació

Els plans de formació de l’Administració Pública tenen un gran potencial com a eina estratègica per desenvolupar l’organització i millorar la prestació dels serveis pel seu personal. Així doncs, la formació es pot configurar com a element clau per al desenvolupament professional dels recursos humans de les administracions públiques.

Des del punt de vista legal, la formació contínua i l’actualització permanent dels coneixements i capacitats professionals del personal funcionari es configura com un dels seus drets que, d’altra banda, té el correlatiu deure de mantenir actualitzada la seva formació i qualificació.

L’oferta formativa per al personal es concreta, entre d’altres opcions, en el pla de formació general i en el pla de formació sectorial, tot dos anuals.

En aquest punt interessa fer una menció expressa al pla sectorial ja que es basa en la formació estratègica per al lloc de treball.

La iniciativa de les propostes formatives que se poden arribar a incloure en el pla sectorial és de cada conselleria. Aquestes propostes han de partir d’una detecció prèvia de necessitats de cada conselleria, centrada en identificar les carències o millores formatives del personal per a desenvolupar correctament les funcions de llocs de feina concrets. 

Per exemple: proposar un curs d’anglès tècnic per a personal que ha de relacionar-se amb institucions de la Unió Europea; o proposar un curs de conducció eficient per al personal que ocupa llocs de xofer/xofera.

Creat amb eXeLearning (Finestra nova)