Saltar la navegación

Disseny i desplegament del pla estratègic

Completada l'anàlisi DAFO s'ha de fer una anàlisi de les debilitats internes que han sorgit per identificar els possibles objectius i projectes de millora interns, i anàlisi de les oportunitats externes per identificar els possibles objectius i els projectes de desenvolupament externs. El conjunt d'objectius i de projectes interns i externs poden conformar el pla estratègic de l'organització.

Per exemple:

Si identificam com a debilitat «manca d'agilitat en la contractació de personal» i com a oportunitat «l'ús de noves tecnologies en la selecció de personal», com a projecte estratègic podem definir «adoptar una solució TIC per a la selecció del personal».

Sens dubte, el disseny de l'estratègia de l'organització, de la seva missió, visió i valors, ajudarà a recórrer el camí del canvi i la millora.

L'edició o el disseny dels termes esmentats, juntament amb l'anàlisi de la informació i el resultat del DAFO, entre d'altres, pot determinar els objectius estratègics, els objectius operatius derivats d'aquests (mesurables) i finalment el pla d'acció necessari per donar compliment a aquests objectius. En aquest apartat s'ha descrit el procés estratègic habitual, tradicional.