Omet navegació

2.1.4 Certificació d’empleat públic

Els empleats públics ens trobam amb la doble condició: ciutadà i empleat públic.

Com veurem més endavant, és molt possible que en el nostre lloc de feina se’ns faciliti un certificat digital d’empleat públic. Quina diferència hi ha entre aquests certificats d’empleat públic i de persona física? Es poden emprar indistintament? Són preguntes que molt sovint ens podem fer i que intentarem respondre a continuació.

Aquest certificat es diferencia d’un certificat de persona física en el fet que, a més de la identitat, al certificat d’empleat públic se certifica la condició mateixa d’empleat públic, de quina administració pública es tracta i, en segons quins casos, del càrrec ocupat. És a dir, no només identifica la persona que el fa servir, sinó que, a més, acredita en nom de quina administració pública ho fa.

Són emesos per qualsevol de les entitats indicades anteriorment (excepte la Policia Nacional) i s’han d’emprar només quan s’actua en condició d’empleat públic.

En la CAIB, la certificació està centralitzada en el Servei de Seguretat de la Direcció General de Modernització i Administració Digital. Podeu obtenir més informació de com obtenir-lo en l’enllaç següent:

https://certificacio.caib.es