Omet navegació

6.4 Comissió de serveis d’atribució temporal de funcions per exercir funcions pròpies d’òrgans de valoració o selecció

L’article 88 de la Llei 3/2007 preveu que, quan sigui necessari per exercir les funcions pròpies dels membres dels òrgans de selecció o de valoració, es pot atribuir a personal funcionari de carrera l’acompliment temporal d’aquestes funcions, de manera parcial o total, durant el temps imprescindible, independentment del dret a les indemnitzacions per raó de servei a què tenguin dret, si escau.

Com es pot observar, per aquest tipus de comissions de serveis d’atribució temporal de funcions, no s’estableix convocatòria prèvia, atès que la selecció de les persones que formen part d’aquest òrgans ja es troba establerta reglamentàriament. Pel que fa als òrgans de valoració, l’article 21.1. del Decret 33/1994 disposa que les comissions tècniques de valoració estan constituïdes per tres membres, com a mínim, designats per l’òrgan o autoritat convocant. Per tant, és la persona titular de la conselleria competent en matèria de funció pública la que designa les persones que formen part dels òrgans de valoració. Respecte als òrgans de selecció, s’ha de dir que el Decret 27/1994, d’11 de març, pel qual s’aprova el reglament d’ingrés, disposa també que les persones membres dels tribunals qualificadors han de ser designades per la persona titular de la conselleria competent en matèria de funció pública. En la pràctica, el conseller o la consellera competent en matèria de funció pública només designa directament el president de l’òrgan de selecció o de valoració i els altres membres són elegits mitjançant sorteig públic.

En ambdós casos, quan es considera necessari adjudicar una comissió de serveis d’atribució temporal de funcions, una vegada constituïts aquests òrgans, l’Escola Balear d’Administració Pública tramet a la Direcció General de Funció Pública una relació de les persones que efectivament han adquirit la condició de membre d’un òrgan de selecció o de valoració en la sessió constitutiva. En aquest punt, cal destacar que no sempre coincideixen les persones designades membres per la resolució que es publica en el BOIB amb les que finalment constitueixen els òrgans de valoració o selecció, atès que, entre altres incidències, es poden al·legar causes d’abstenció en la sessió constitutiva o es poden rebre escrits de recusació que variïn la composició inicial.

Una vegada que la Direcció General de Funció Pública rep la relació de les persones que formen part dels òrgans de selecció o de valoració, pot emetre les resolucions d’atribució temporal de funcions. Normalment, aquestes comissions s’adjudiquen de manera parcial perquè les persones designades puguin compatibilitzar les funcions pròpies que té assignades al lloc de feina que ocupen com a personal funcionari de carrera i les que els corresponen com a membres d’un òrgan de selecció o de valoració.

Els efectes d’aquest tipus de comissions de serveis d’atribució temporal de funcions són els mateixos que els ja esmentats per a les comissions de serveis d’atribució temporal de funcions per atendre necessitats de les conselleries o dels ens del sector públic instrumental.