Omet navegació

6.5. Comissió de serveis d’atribució temporal de funcions per raons d’urgència

L’aprovació del Decret llei 8/2020, de 13 de maig, de mesures urgents i extraordinàries per a l’impuls de l’activitat econòmica i la simplificació administrativa en l’àmbit de les administracions públiques de les Illes Balears per pal·liar els efectes de la crisi ocasionada per la COVID-19, ha suposat la introducció de l’apartat 7 a l’article 88 de la Llei 3/2007. Aquest apartat disposa:


En casos excepcionals i per raons d'urgència, la persona titular de la conselleria competent en matèria de funció pública, de forma motivada i com a conseqüència de necessitats específiques de sectors prioritaris de l'activitat pública, pot atribuir directament al personal funcionari tasques o funcions diferents a les del seu lloc de treball sempre que siguin pròpies del seu cos, escala o especialitat. Aquesta atribució de funcions es pot acomplir en la mateixa conselleria o en ens del sector públic on estigui adscrit el personal funcionari afectat o en una altra conselleria o ens. En el supòsit de constitució d'una borsa específica de personal funcionari voluntari, aquestes atribucions temporals de funcions s'han de fer, com a primera opció, entre el personal d'aquesta borsa.

Es tracta doncs d’un tipus de comissions de serveis d’atribució temporal de funcions per respondre de forma immediata davant situacions d’urgència o emergència. No s’estableix una convocatòria prèvia i es pot adjudicar directament al personal funcionari l’atribució temporal de funcions per part de l’Administració. Això sí, es preveu la possibilitat de crear borses específiques de persones voluntàries per desenvolupar les atribucions temporals urgents.

Aquest nou apartat de l’article 88 s’ha introduït arran de la crisi sanitària provocada per la Covid 19. Davant aquesta situació d’emergència l’Administració ha hagut de donar una resposta adequada i ràpida a diversos sectors de l’activitat pública que s’han considera prioritaris com ara la tramitació del expedients de regulació temporal de l’ocupació (ERTEs) a l’efecte que les persones afectades poguessin percebre les prestacions corresponents sense demora, reforçar la Conselleria de Salut i Consum i la Conselleria de Mobilitat i Habitatge ateses les competències assignades a aquests òrgans.

Aquesta nova modalitat s’haurà d’emprar en casos realment excepcionals i urgents com el que s’ha exposat.