Omet navegació

7.4 El trasllat per motius de rehabilitació propis

La utilització d’aquest sistema de provisió és encara més excepcional atesa la configuració territorial de la nostra comunitat autònoma. No obstant això, es pot utilitzar en el cas que la rehabilitació prescrita només es pugui dur a terme a una illa determinada, diferent de l’illa de destí del funcionari; o bé, quan es tracti de la mateixa illa, la distància entre la localitat de destí del lloc de feina i el centre corresponent impedeixi o suposi un greu menyscapte per a l’efectivitat de la rehabilitació.

En la tramitació d’aquest procediment també és necessari l’informe del Servei de Prevenció de Riscs Laborals. Aquest informe ha de fer esment al tipus de rehabilitació necessària, així com de la inexistència d’un centre adequat per dur a terme la rehabilitació prescrita a la localitat de destí del lloc de feina de la persona afectada, o en una de pròxima. A tall d’exemple, a l’Administració de l’Estat, per poder traslladar per motius de rehabilitació propis el personal funcionari requereix que no hi hagi un centre de rehabilitació adequat en un radi de 40 quilòmetres respecte a la localitat de destí. Un altre aspecte que hauria de ser valorat és la durada de la rehabilitació, tota vegada que, en cas que s’hagués de dur a terme durant la jornada laboral, es disposaria del permís corresponent per dur-la a terme.

La persona interessada pot adjuntar a la sol·licitud de trasllat la documentació mèdica, o d’altre tipus, que consideri pertinent.

La Direcció General de Funció Pública ha d’emetre la resolució que posi fi al procediment. En el supòsit que efectivament pertoqui concedir el trasllat, s’han de tenir en compte els condicionaments que estableix l’article 84.2. de la Llei 3/2007 i els efectes que disposa l’apartat 3 del mateix precepte en relació amb l’adjudicació del lloc de feina.