Omet navegació

ALTRES FACTORS D'ÈXIT

Certament, avui dia l'èxit d'un projecte no està limitat a la triple restricció, a l'hora de definir els factors d'èxit d'un projecte també es fa necessari tenir en compte altres factors com ara la satisfacció del client, l'impacte mediambiental, l'alineació amb els objectius estratègics, la reducció de costs, les relacions amb altres projectes de l'organització i amb els departaments d'operacions, l'increment de quotes de mercat i les oportunitats per a nous productes.

Aquestes altres variables o factors d'èxit del projecte han de ser identificades abans d'iniciar el projecte, altrament difícilment es podran complir. És important qüestionar els patrocinadors i responsables d'aprovar el projecte sobre què significa per a ells i per a la seva organització aconseguir l'èxit, no només a nivell del projecte sinó a tots els nivells. La cultura de l'organització sol acabar impregnant tots els àmbits, i els projectes que s'hi executen no en són una excepció.

D'aquesta manera es poden intentar identificar els factors d'èxit més importants i planificar les accions que en possibilitin el compliment i assegurar així l'èxit del projecte.

Un treball de definició d'abast ben fet possibilita que l'èxit del projecte tengui en compte els factors addicionals que importen perquè un projecte sigui un èxit. La definició adequada i permanent de l'abast possibilita incloure els factors importants com els requisits del projecte, amb vista a facilitar-ne la gestió durant l'execució del projecte.