Omet navegació

PLANIFICANT ELS LLIURABLES PRIMER

La gestió de l'abast del projecte s'encarrega de garantir que el projecte inclogui tot el treball requerit per completar-lo amb èxit, i que no s'inclogui cap treball extra que no sigui necessari per complir amb els seus objectius.

La planificació d'un projecte sol tenir dos principals enfocaments, una planificació basada en activitats o basada en lliurables.

L'acostament a la planificació que se sol fer és primer llistar totes les activitats o tasques per completar el projecte i, a continuació, representar-ho en un diagrama de Gantt. Per facilitar la creació de la llista de tasques, normalment es parteix d'un diagrama jeràrquic en el qual es van subdividint les grans activitats en d'altres de més detallades.

L'enfocament de la planificació basada en lliurables s'inicia pensant, entenent i definint allò que s'ha de lliurar al final del projecte, el producte resultat del projecte o lliurable. El producte és simplement allò que quan ho lliures has acabat el projecte. Per exemple: un programa informàtic, un centre de salut. Una vegada que es té completament clar quins lliurables cal produir, s'inicia el procés de pensar quines activitats es necessiten dur a terme per construir els esmentats lliurables, i no al revés.

La planificació basada en lliurables o productes, a més de ser més lògica, facilita molt la futura planificació de les activitats, permet un control del progrés i una gestió de la qualitat molt efectius.