Omet navegació

LLISTA DE PRODUCTES O LLIURABLES

El primer pas per dur a terme una planificació basada en lliurables és identificar els lliurables o productes. N'hi ha prou amb fer una llista de productes senzilla, amb noms breus i clars, intentant cenyir-se a la nomenclatura de negoci. A cada producte se n'afegirà una descripció breu, d'una frase màxim.

Obtenir aquesta informació sol requerir involucrar els experts en l'àrea de negoci i diferents persones de l'organització per comprovar que la llista és correcta. Aquesta tasca se sol fer en un taller (workshop), presentant el projecte i conduint la sessió fins a completar la llista.

Un projecte d'exemple per il·lustrar el mètode podria ser dur a terme una consultoria per millorar un procés de negoci en un departament, incloent-hi una petita actualització del programa informàtic utilitzat.

llista de productes inicial seria:

  • Llista de problemes i requisits: llista consensuada dels problemes que el personal del departament té en el dia a dia del seu treball, i la seva llista de desigs de com els agradaria que fos la seva nova manera de treballar.
  • Programa de gestió actualitzat: el programa del departament actualitzat conforme al nou mètode de treball.
  • Esborrany del nou procediment: esquema i esborrany de la proposta del nou procediment de treball a implantar.
  • Disseny del nou procediment: el disseny del nou procediment de treball aprovat.
  • Pla de formació: una llista del personal que necessita ser format per treballar amb el nou procediment, i en quins continguts necessiten ser formats.
  • Curs de formació: s'impartirà un curs al personal per poder començar a treballar amb el nou procediment.
  • Nou procediment de treball: es lliurarà el nou procediment de treball completat amb el programa de gestió.