Omet navegació

ORGANITZACIÓ I PLANIFICACIÓ DEL PROJECTE

L'objectiu principal d'aquesta etapa és completar la planificació del projecte. Encara que es considera la segona etapa, es repeteix al llarg de tota la vida del projecte, ja que la planificació s'ha d'anar ajustant de manera periòdica per adaptar-se a la realitat canviant de l'entorn i del projecte.

En aquesta etapa es duen a terme tasques de planificació, que varien molt depenent de la mida i complexitat del projecte. Les activitats de planificació solen generar diferents lliurables i documents de gestió; els més importants per a un projecte de mida mitjana solen ser:

  • La línia base de temps és una versió específica del cronograma del projecte aprovada per l'equip de direcció del projecte, amb les dates d'inici i acabament de cada activitat o grup d'activitats. En moltes ocasions la planificació temporal del projecte es du a terme de forma progressiva o iterativa, planificant els grups d'activitats al principi del projecte, i a mesura que aquest avança es va detallant la planificació dels següents grups d'activitats.
  • Segons el tipus de projecte, la línia base d'abast del projecte pot prendre diferents formes. Una primera opció consisteix a elaborar l'anomenat enunciat de l'abast del projecte; és una descripció detallada dels lliurables del projecte i del treball necessari per crear aquests lliurables. De vegades es crea només l'EDT o estructura de desglossament del treball, que és una estructura jeràrquica del treball necessari per crear els lliurables, i els lliurables mateixos.
  • La línia base de cost del projecte és el pressupost del projecte aprovat.

Les tres línies base (temps, abast i cost) estan íntimament relacionades, com s'explica en l'apartat «Abast del projecte», a causa del fet que formen la denominada triple restricció del projecte.

  • El registre de riscs és un document que conté la llista dels riscs identificats per al projecte, amb la seva avaluació i un pla de resposta en cas que es materialitzi el risc, el qual, si té un cost associat, requereix ser aprovat.

L'etapa de planificació es desenvolupa posteriorment en el Mòdul de Planificació del projecte.