Omet navegació

INTRODUCCIÓ

En l'etapa d'inici de projecte se n'elabora la definició inicial. Les raons principals que justifiquen la realització d'aquesta etapa són:

  • Determinar si val la pena iniciar el projecte. No totes les idees són bones i molt sovint se sobrevaloren els beneficis i se subestimen els costs i el temps que requeriran per dur-les a terme. Abans d'iniciar la planificació és necessari reflexionar-hi.
  • Posar en comú una informació bàsica sobre el projecte. Abans de començar a planificar s'ha d'haver apuntat una definició del projecte, una estimació dels recursos necessaris i altres limitacions, com per exemple la data de lliurament.
  • És necessari un consens previ entre els interessats sobre l'enfocament que es donarà al projecte abans d'iniciar-ne la planificació. Començar aviat la planificació del projecte no estalvia temps. Descobrir tard que hi ha un malentès en el que cadascun dels interessats espera del projecte sempre genera retards.

És molt important que l'etapa d'inici del projecte sigui ràpida, en contraposició amb l'etapa de planificació, que requereix el seu temps. En projectes mitjans n'hi ha d'haver prou amb una setmana o dues per tenir un esborrany inicial del projecte.

L'objectiu d'aquesta etapa no és planificar en detall, sinó generar ràpidament una definició inicial del projecte consensuada, per saber si s'ha de continuar en la següent etapa o s'ha de parar.