Omet navegació

3.1 Introducció

D’acord amb l’article 28.2 del Reial decret legislatiu 670/1987, de 30 d’abril, pel qual s’aprova el text refós de la Llei de Classes Passives, la jubilació del personal funcionari adscrit a aquest règim de previsió pot ésser de tres tipus:

  1. Jubilació ordinària per edat.
  2. Jubilació voluntària.
  3. Jubilació per incapacitat

L’apartat tercer de l’article 28 de la mateixa norma determina l’òrgan competent per declarar la jubilació. Pel que fa al personal funcionari transferit a les Comunitats Autònomes preveu expressament que l’òrgan competent per declarar la jubilació és la Conselleria o el Departament competent en matèria de funció pública.

Per tant a l'hora de jubilar el personal funcionari adscrit al règim de Classes Passives es pot distingir entre:

  1. L’òrgan competent per declarar la jubilació del personal funcionari, que pel que fa al personal de serveis generals de l’Administració de la CAIB, és la Conselleria competent en matèria de Funció Pública (article 6 de la Llei 3/2007).
  2. L’òrgan competent per reconèixer la pensió de jubilació, en aquest cas la Direcció General de Costos de Personal i Pensions Públiques del Ministeri d’Hisenda.

La quantia màxima de la pensió, per qualsevol tipus de jubilació per a l’any 2020, es de 2.683,34 € mensuals (37.566,76 € anuals). Els imports mínims prevists per al 2020 són els següents:

Jubilació (forçosa o voluntària)

Quantia mensual

Quantia anual

Amb cònjuge a càrrec

843, 35 €

11.807, 60 €

Sense cònjuge (unitat familiar unipersonal)

683, 50 €

9.569, 00 €

Amb cònjuge no a càrrec

648, 70 €

9.081, 80 €

A diferència del que succeeix respecte als imports mínims de les pensions de jubilació del règim general de la Seguretat Social, en el règim especial de Classes Passives no es diferencia si la persona interessada accedeix a la jubilació amb 65 anys o amb una edat inferior. Els imports establerts en el règim especial coincideixen amb els imports establerts per al règim general en relació a les persones que tenen 65 o més anys. 

Els imports màxims i mínims de les pensions de Classes Passives també han estat actualitzats per l’anualitat en curs pel Reial decret llei 1/2020, de 14 de gener, pel qual s’estableix la revalorització i el manteniment de les pensions i prestacions públiques del sistema de Seguretat Social.