Omet navegació

4. Tipus de jubilacions del personal laboral de l'Administració de la CAIB

El personal laboral de l’Administració de la CAIB únicament cotitza al règim general de la Seguretat Social. En conseqüència no existeix la dualitat de règims de previsió social que es dóna respecte al personal funcionari. 

Podem distingir les següents modalitats de jubilacions del personal laboral de la CAIB: la jubilació ordinària, la jubilació parcial, la jubilació anticipada als 64 anys, la jubilació anticipada ordinària, la jubilació anticipada per discapacitat i la jubilació per incapacitat permanent. 

El Conveni Col·lectiu del personal laboral de l’Administració de la CAIB, preveu que les places vacants produïdes a conseqüència de jubilacions, s’han de cobrir amb places de la mateixa categoria o bé amb altres de diferent categoria que s’hagin creat per transformació de les vacants esmentades. En aquests casos s’ha d’informar al comitè d’empresa, i la contractació s’ha de dur a terme d’acord amb els sistemes de selecció i proveïment corresponents. Aquesta obligació de proveir les places vacants no es aplicable en els casos de llocs de treball declarats a extingir i quan, ateses les necessitats del servei no sigui necessària la contractació.

Pel que fa a la jubilació per incapacitat permanent i a la jubilació anticipada per discapacitat, per evitar reiteracions, ens podem remetre a allò que ja s’ha exposat sobre aquests tipus de jubilacions a la Unitat I d’aquest curs respecte al personal funcionari adscrit al règim general de la Seguretat Social.