Omet navegació

4.3 La jubilació voluntària anticipada ordinària

El personal laboral també es pot acollir a la jubilació que regula a l’article 208 del text refós de la Llei General de la Seguretat Social. 

Ja es va fer esment a aquest tipus de jubilació a la unitat I d’aquest curs. Per accedir-hi s’ha de tenir una edat que no sigui inferior en dos anys a l’edat de jubilació ordinària aplicable. 

Cal recordar que a la pensió se li aplica un coeficient reductor per cada trimestre o fracció de trimestre que li manqui a la persona treballadora per assolir l’edat de jubilació ordinària. En concret: 

  1.  Coeficient del 2 % per trimestre quan s’acrediti un període de cotització inferior a trenta vuit anys i sis mesos.
  2.  Coeficient del 1,875 % per trimestre quan s’acrediti un període de cotització igual o superior a trenta vuit anys i sis mesos i inferior a quaranta un anys i sis mesos.
  3.  Coeficient del 1,750 % per trimestre quan s’acrediti un període de cotització igual o superior a quaranta un anys i sis mesos i inferior a quaranta quatre anys i sis mesos.
  4.  Coeficient del 1,625 % per trimestre quan s’acrediti un període de cotització igual o superior a quaranta quatre anys i sis mesos.